Vinkurs

Kort om kursene

Jarles Vinskole er en godkjent instruktør av WSET (Wine and Spirit Education Trust) som er den fremste internasjonale institusjonen for utdanning av vinkelnere og vinentusiaster – kursene i seg selv bærer også samme navn.

Jarle har nivå 1, 2 og 3 fra WSET i London, samt sommelier (vinkelner) eksamen fra KA i Oslo. I 2021 ble han ferdig med Diplom studie (nivå 4) i vin ved WSET i London.

WSET #1

Det første kursnivået går over en dag, og tar for seg teori og hvordan vin lages med påfølgende vinsmaking med forfriskninger og vin-matching. Det smakes ca. 9 viner og nivået avsluttes av en lett eksamen.
1 dag

WSET #2

WSET#2  går over fem kvelder med eksamen den sjette kvelden. Her dekkes det utdypende teori om forskjellige vindistrikter og det smakes totalt 50 viner. Kurset er en dypere intro til vinens verden og krever WSET #1.
5 DAGER

WSET #3

WSET#3 går over 8 kvelder med avsluttende eksamen. Pensum er det samme som for vinkelner utdannelsen i Norge. Det smakes ca 80 viner og eksamen består av multiple choice, teori og blindsmaking.
9 DAGER

For å hjelpe folk til å bli kvitt «vin-skrekken» så har vi også laget en mini serie på video kalt Vinterapi som nå er tilgjengelig online.

Vi holder også private Vinterapi kurs designet som ønskelig.

Hva sier studentene?

Det første kursnivået (WSET #1) er en introduksjon til vinens verden og språk med avsluttende eksamen og diplom. Dette er et kurs som passer for alle.

 WSET#1, vil du lære om de viktigste vinområdene, druesorter, hvordan vin lages og hvordan den skal serveres. I tillegg får deltakerne en innføring i hvordan mat og vin kan best kombineres, sammen med prøvesmaking av 9-10 viner. Kurset går på lørdager fra klokken 1300 – 1800 eller søndager 1500-2000.

WSET#1 avsluttes med en lett eksamen på 30 spørsmål hvor det gjelder å plukke det rette svaret. Eksamen godkjennes av WSET i London, og det kreves 70% korrekte svar for å bestå og få sertifikat.

Vi feirer avlagt eksamen med litt bobler.

Kurset passer for nybegynnere og alle som vil lære og forstå vin bedre og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på dette kurset. Oppsatte framtidige finnes på denne linken:

Meld deg på WSET1 kurs eller kjøp gavekort her.

Undervisningsmaterialet vil være tilgjengelig ved påmelding.

Kursmateriale og eksamen foreligger kun på engelsk, men undervisningen foregår på norsk.

Påmelding er bindende. Pris per deltaker er 2700 kroner (med Aftenblad kort) inkludert smaking av 8-9 viner, kurshefte, bobler etter eksamen eksamensavgift og diplom. (3100 kr uten Aftenblad kort). Nedlasting av Vinterapi hefte og første episode av Vinterapi er og inkludert.

Hvert kurs har en øvre grense på 10 deltakere og forutsetter et minimum av 6 deltakere for å gå i gang. Kurset vil bli avholdt i våre lokaler i St.13, i Stavanger sentrum.

For henvendelser send e-post til jarle@passionforwine.no eller ta kontakt på telefon 91527466

Det andre kursnivået er en dyp introduksjon til vinens verden og språk med avsluttende eksamen og diplom. WSET#2 består av 20 timer undervisning og smaking over fem kvelder.

Det skal gi deltakerne en dyp introduksjon til de viktigste vinområdene, druesorter, vinifikasjonsmetoder og vinstiler. I tillegg får deltakerne en innføring i hvordan mat og vin kan best kombineres, sammen med prøvesmaking av rundt 50 ulike viner.

Kurset har og som formål å lære hver deltaker å smake og analysere vin på en profesjonell måte. WSET#2 avsluttes med en eksamen på 50 spørsmål hvor det gjelder å plukke det rette svaret. Eksamen godkjennes av WSET i London, og det kreves 55% korrekte svar for å bestå og få sertifikat. Kurset passer både for nybegynnere og for mennesker som jobber med vin eller i restaurant bransjen.

Å bestå eksamen krever dedikasjon og interesse for emnet, så kursdeltakerne bør regne med å bruke rundt 15 – 20 timer til selvstudium.Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål (91527466).

Jarles Vinskole gjør undervisningsmaterialet tilgjengelig ved betaling av reservasjonsavgift på 1000kr. Kursmateriale og eksamen foreligger kun på engelsk, men undervisningen foregår på norsk.

Pris per deltaker er omtrent 9800 kroner og inkluderer vin, lærebøker, eksamensavgift og diplom. Inkludert i prisen er alle episodene til Vinterapi serien. Restbeløpet må betales før kurs start (regning blir sendt).

Hvert kurs har en øvre grense på 12 deltakere og forutsetter et minimum av 7 deltakere for å gå i gang. Kurset blir avholdt i våre lokaler i St.13, i St.Olavsgate 13 i Stavanger sentrum.

For henvendelser send e-post til jarle@passionforwine.no eller ta kontakt på telefon 91527466

Meld deg på WSET2 kurs her.

Det tredje kursnivået WSET#3 sørger for en dypere tilnerming til vinens verden, druer og distrikter og krever WSET#2 vin for å delta. Kurset er som følger:

Dag 1:

Session 1: Course Induction and Tasting Technique
Session 2: The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard

Dag 2:

Session 2: The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard
Session 3: The Human Factors in the Winery that Influence Style, Quality and Price

Dag 3:

Session 4: White Wines of Germany, Alsace and the Tokaj region of Hungary
Session 5: White Wines of Burgundy, the Loire Valley and Bordeaux

Dag 4:

Session 6: Red and Rosé Wines of Bordeaux, South West France and the Loire Valley
Session 7: Red Wines of Burgundy and the Red and White Wines of the Northern Rhône Valley

Dag 5:

Session 8: Red, white and rosé wines of the Southern Rhône Valley, Southern France; Red wines of Spain part 1 and white wines of Spain and Portugal

Session 9: Red Wines of Northern Spain 

Dag 6:

Session 9/10: Red and White wines Italy

Dag 7:

Session 10: Austria, red and White wines of Greece & Portugal
Session 13: Regional Specialties of the New World

Dag 8:

Session 12: Premium White Wine Regions of the New World
Session 11: Premium Red Wine Regions of the New World

Dag 9:

Session 14: Sparkling Wines
Session 15: Fortified Wines

Dag 10:

30 minutter blindsmaking av to viner 
2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen på engelsk.

Kort om WSET3 og påmelding:

Meld deg på WSET3 kurs her.

Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i våre lokaler.

Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.

Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.

Jarles Vinskole gjør undervisningsmaterialet tilgjengelig ved betaling av reservasjonsavgift på 1000kr. Kursmateriale og eksamen foreligger på engelsk, men undervisningen foregår på norsk. Forelesere er Jarle Madsen (DipWSET) med støtte av en med Anne McHale (MW) og Knut Espen Misje (Dip WSET).

Påmelding er bindende og påmeldingsgebyret på 1000 kr vil bli trukket fra på den endelige regningen som må betales før kurset begynner. Pris per deltaker er 18000 kroner inkludert vin, materialer, eksamensavgift og diplom. Hvert kurs har en øvre grense på 10 deltakere og forutsetter et minimum av 5 deltakere for å gå i gang.

Kurset vil bli avholdt i våre lokaler i St.13, i Stavanger sentrum.

For henvendelser send e-post til jarle@passionforwine.no eller på telefon 91527466